Volledig scherm
Mozes and the Firstborn: voor Melle Dielesen, achter (vlnr): Corto Blommaert, Ernst-Jan van Doorn en Raven Aartsen. Foto Nick Helderman

Tweede album Mozes and the Firstborn uit Eindhoven verschijnt vrijdag

EINDHOVEN - Het tweede album van de Eindhovense band Mozes and the Firstborn verschijnt vrijdag 2 september. De plaat is voor het grootste deel opgenomen in de studio's van het Eindhovense POPEI.

Het album 'Great Pile of Nothing' is de opvolger van de titelloze debuutplaat uit 2013.

Op die langspeler combineerden Melle Dielesen (zang/gitaar), Raven Aartsen (drums), Ernst-Jan van Doorn (gitaar) en Corto Blommaert (bas) garagerock met invloeden uit onder meer jaren zestig-pop. In de songs op de nieuwe plaat knipogen ze naar de sound van Amerikaanse gitaarbands uit de jaren negentig. Recensenten zullen ongetwijfeld gaan verwijzen naar de Amerikaanse powerpopgroep Weezer. Daar luisterden ze regelmatig naar tijdens hun rondreizen, net als naar andere 90s-bands als Smashing Pumpkins en Pavement.

Ondanks de opgedane ervaringen in binnen- en buitenland -de groep gaf inmiddels zo'n 500 shows- blijft thuisstad Eindhoven trekken. "We repeteren hier nog steeds", zeggen de bandleden in een interview met het ED, donderdag 1 september te lezen in het &Katern. "Bij POPEI vroegen ze aan ons of we interesse hadden hun studio te gebruiken. Het is 'cool' dat iedereen in Eindhoven ons een warm hart toedraagt. Daar zijn we super dankbaar voor."

'Great Pile of Nothing' verschijnt bij platenmaatschappij Top Notch. Mozes and the Firstborn speelt donderdag 21 oktober in de Effenaar, aanvang 20.15 uur.