Volledig scherm
Sunday Sun

Tweede editie DDW Music met zestig artiesten op twaalf podia in Eindhoven

EINDHOVEN - Meer dan zestig artiesten staan op het affiche van festival DDW Music. Zij spelen tussen 22 en 30 oktober, gedurende de Dutch Design Week, op twaalf verschillende locaties in Eindhoven.

De organisatie maakte woensdag het complete programma bekend.

Festivalgevoel versterken
Met DDW Music, dat zijn tweede editie beleeft, willen de DDW-organisatie, popppodium de Effenaar en boekingsbureau Friendly Fire het festivalgevoel van het design-evenement versterken. De artiesten in de line-up bekwamen zich in uiteenlopende genres als electro, folk, garage en indie.

Op het programma staan onder anderen de garagerockers van traumahelikopter, powerpopband Sunday Sun, de Amsterdamse indie-rockgroep Canshaker Pi en hiphopper Woodie Smalls. De concerten vinden plaats in onder meer de Effenaar, Nul Zes, Gaslab, Van Abbemuseum en Stroomhuis. Alle concerten zijn gratis op vertoon van een DDW-ticket, wie geen kaart heeft voor DDW betaalt 5 euro aan de deur.

Specials
Ook staan vier zogeheten 'specials' geprogrammeerd, waarvoor een losse entree geldt (bezitters van een DDW-ticket krijgen 5 euro korting). Deze speciale concerten worden verzorgd door het Zuid-Afrikaanse folk/pop-fenomeen Jeremy Loops, het Eindhovense electro-duo Klyne, producer Baauer en singer-songwriter Benjamin Francis Leftwich.

Het Ketelhuisplein vormt het decor van DDW Music Lab, waar componistenduo Strijbos & Van Rijswijk een programma met interactieve installaties presenteert.