Volledig scherm
© Gemeente Eindhoven

Tweede topambtenaar Eindhoven vertrekt; Roy Beijnsberger naar Woonbedrijf

EINDHOVEN - Nadat de gemeente Eindhoven dinsdag bekendmaakte dat de hoogste ambtenaar van de gemeente binnenkort vertrekt, meldt ze woensdag dat een lid van het directieteam direct onder haar weggaat.

Ook Roy Beijnsberger gaat een nieuwe uitdaging aan, zo meldt de gemeente in een persbericht. Anders dan gemeentesecretaris Paulien Pistor heeft hij wel al zicht op een andere baan: hij wordt per 1 oktober directeur financiën en bedrijfsvoering bij de Eindhovense woningcorporatie Woonbedrijf.

'Een kans die hij niet kon laten schieten', zo meldt de gemeente in een persbericht. Beijnsberger werkte ruim 15 jaar bij de gemeente Eindhoven, waarvan meer dan 6 jaar als lid van de directieraad. Die directieraad is de toplaag direct onder de gemeentesecretaris.

Naast lid van de directieraad heeft Beijnsberger in die 15 jaar langere tijd gewerkt bij het toenmalige Werk, Zorg en Inkomen en was hij korte tijd sectorhoofd Grond en Vastgoed.

Roy Beijnsberger heeft als lid van de directieraad de sectoren Ruimtelijk Domein (gebieds- en programmamanagement, ruimtelijke expertise, realisatie beheer en toezicht, maatschappelijk vastgoed en sport), Economie en Cultuur en Strategie als aandachtsgebieden.

Hoe en wanneer zijn taken worden overgenomen, daar gaat de gemeente zich over beraden.