Volledig scherm
Tijgermug. © Thinkstock

Uitheemse planten en dieren centraal in Eindhoven en Sint-Oedenrode

REGIO - Tijdens de 'week van de invasieve exoten' zijn er diverse activiteiten in de regio. Centraal staan de uitheemse planten en dieren die door menselijk toedoen in ons land terechtgekomen zijn. Ze kunnen schade veroorzaken voor natuur, gezondheid, waterbeheer, landbouw en andere belangen. Enkele voorbeelden zijn de rode Amerikaanse rivierkreeft en de tijgermug.

In de Wasvenboerderij op Celebeslaan 30 in Eindhoven vindt op woensdag 22 juni een lezing plaats. De natuurwerkgroep vertelt waar deze planten en dieren vandaan komen, hoe de verspreiding in z'n werk gaat en wat de gevolgen zijn. Met veel voorbeelden en foto’s en film brengen de sprekers vanaf 19.30 uur hun kennis over op de bezoekers. De entreeprijs is 3 euro.

Met IVN-Sint Oedenrode en Stichting Roois Landschap kunnen mensen op zaterdag 25 juni de handen uit de mouwen steken. Langs de Dommel groeien grote aantallen van de invasieve exotische plant Reuzenbalsemien die de inheemse planten (en de daarbij behorende fauna) verdringen. Reuzenbalsemien laat zich makkelijk uittrekken en dat gaat dan ook gebeuren deze dag. Deelnemers verzamelen zich om 09.00 uur bij café d'n Toel op Pastoor Smitsstraat 4 in Sint-Oedenrode. Deelname is gratis, kijk voor meer info op de site van IVN.