Volledig scherm
Scène uit 'Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde' foto Kurt van der Elst

Unieke voorstelling over ouderliefde in Eindhoven

EINDHOVEN - Wat als je niet meer van je kinderen houdt? Jeugdtheatergezelschap Artemis maakte samen met Het Zuidelijk Toneel een intrigerende voorstelling over dit 'laatste taboe', zondag in Parktheater. 'Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde'. Onvoorwaardelijk.

Dat stempel drukken we het liefst op de liefde van ouders voor hun kinderen. Da's mooi en heel belangrijk, vindt ook regisseur Jetse Batelaan van Theater Artemis. Maar wat nu als die ouderliefde van het ene op het andere moment verdwijnt? ,,Wat als je je kinderen 's avonds nog liefdevol onderstopt, maar midden in de nacht besluit ze te verlaten omdat je echt niets meer voor ze voelt?"

Het is de tegendraadse regisseur opnieuw gelukt een thema te pakken dat aan alle kanten schuurt en knelt. Een stuk met in de tweede helft een verrassende wending, als de kinderen het van de volwassenen overnemen.

'Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde' , Artemis en Zuidelijk Toneel, zondag 9 oktober Parktheater Eindhoven 14.30u.

Lees het het interview met Jetse Batelaan en de recensie donderdag in de cultuurbijlage van het ED of in de digitale krant