Volledig scherm
Scene uit 'This is not a sad song' van United Cowboys

United Cowboys met 'uiterst fysiek' werk in première op Boulevard Den Bosch

Het multidisciplinaire Eindhovense dansgezelschap United Cowboys presenteert op 10 augustus tijdens theaterfestival Boulevard in Den Bosch nieuw werk in een 17e-eeuws kruithuis. United Cowboys heeft een voorliefde voor een onorthodoxe publiekssetting en voorstellingsstructuur. 'This is not a sad song' - 'een uiterst fysieke performance, met het lichaam als instrument om uiting te geven aan grote gevoelens' - is geen uitzondering hierop. Speciaal voor Theaterfestival Boulevard in Den Bosch gaat het Eindhovense gezelschap in het monumentale Kruithuis op zoek naar beelden en verhalen die schuilen in de hoeken, de nissen, achter ramen en deuren. Choreograaf Pauline Roelants van United Cowboys: "Met 'This is not a sad song' scheppen we er een andere aanwezigheid, voorbij de realiteit.

We nemen het publiek mee in deze nieuwe wereld in een eeuwenoud pand, voegen toe aan het bestaande en nodigen uit op avontuur te gaan in het moment tussen verleden heden en toekomst."

Met o.a. de dansers en performers Jef Stevens, Sophy Ribrault, Chris van der Weide, Anni Kaila en Florencia Martina. En met medewerking ook van de ezeltjes Frits en Julia.

Première: 10 augustus 21.15 uur, locatie: Kruithuis – Citadellaan 7 Den Bosch

Daar nog te zien op 11, 12 en 13 augustus. Aanvang 21.15 uur.

Binnenkort meer over Theaterfestival Boulevard op onze cultuurpagina's