Volledig scherm
Stock_vacansoleil

Vacansoleil uit Eindhoven moet groei in buitenland zoeken én vinden

EINDHOVEN – Touroperator annex webshop Vacansoleil uit Eindhoven heeft in 2015 135.000 gezinnen op vakantie 'gestuurd'. De groei wordt vooral in Duitsland en Frankrijk gezocht. 

Vacansoleil zet 100 miljoen euro per jaar om en telt een kleine 200 werknemers, waarvan 140 op het hoofdkantoor aan de Marinus van Meelweg in Eindhoven, nabij Eindhoven Airport. Het bedrijf verkoopt 470 vakantiebestemmingen in 16 landen: zeg maar de landen in Noordwest-Europa die met de auto te bereizen zijn.

Vacansoleil verhuurt 20.500 stacaravans, tenten en lege staanplaatsen. Hoewel grofweg de helft van de jaaromzet (50 miljoen euro) in het vaderland wordt geboekt, is er in Nederland voor Vacansoleil niet veel te winnen. Volgens Van der Linden: 1 op de 3 Nederlanders die in de zomer met de auto op vakantie gaat, en via een touroperator boekt, doet dat via Vacansoleil.

Om afhankelijkheid van campingeigenaren te voorkomen, bezit Vacansoleil-eigenaar Wim Backers 4 campings, 3 in Frankrijk en 1 in Luxemburg. Die vallen onder zusterbedrijf Iris Parc, zijn relatief groot en alle plaatsen, stacaravans en tenten verhuurt Vacansoleil zelf.

Groei voor de Eindhovense onderneming moet in het buitenland worden gezocht: vooral in Duitsland en Frankrijk. Grote markten waar luxe kamperen in de kinderschoenen staat. Vacansoleil is op acquisitiepad: Iris Parc zal meer campings kopen.

Lees donderdag het hele verhaal in het ED, of via de digitale krant.