Volledig scherm
De tbs-instelling de Woenselse Poort was de laatste jaren herhaaldelijk negatief in het nieuws. archieffoto Jean Pierre Reijnen

Vakbond: aantijgingen zonder bewijs tegen personeel Woenselse Poort

EINDHOVEN - Werknemers van tbs-instelling de Woenselse Poort in Eindhoven worden zonder bewijs beschuldigd van incompetentie en laakbaar gedrag.

Dat vindt de Veldhovense bestuurder Michel van Erp van zorgvakbond Nu'91. Hij vindt dat (ex-)cliënten en strafrechtadvocaten moeten ophouden met het uiten van aantijgingen.

"Onze mensen krijgen nu allerlei beschuldigingen te horen. Ze zouden niet capabel zijn, ze zouden geld aannemen om dossiers af te staan, drugs en drank doorlaten. Als je dat zegt, kom dan met bewijzen. Want ik wil niet dat tegen onze mensen beschuldigingen worden geuit die niet hard gemaakt worden. Ik ga ervan uit dat de medewerkers zich aan de regels houden. Maar nu ligt alles onder een vergrootglas en dat maakt het werken alleen maar nóg moeilijker."

Ook de leiding van de GGzE, waar de Woenselse Poort onder valt, neemt afstand van beschuldigingen aan het personeel. 'Voor onze medewerkers gelden strikte richtlijnen waar zij zich aan dienen te houden. Doen zij dit niet, dan treden wij daartegen op', stelt de directie in een verklaring. Het personeel verricht volgens de directie 'heel goed werk in vaak moeilijke omstandigheden'.

Lees het uitgebreide verhaal in het ED van zaterdag of in de digitale krant.