Volledig scherm
© Thinkstock

Valkenswaardse en Bossche vennootschappen Houwens Vlaai failliet

EINDHOVEN - Als hij het faillissement van twee van zijn bv's wil voorkomen, dan zal John Sleegers op vakantie op Bali in actie moeten komen.

De Helmonder heeft nog twee weken om een advocaat in de arm te nemen, terwijl hij over veertien dagen pas terugkomt van vakantie. De rechtbank in Den Bosch heeft twee van zijn vennootschappen, Houwens Vlaai Nederland en Houwens Vlaai Den Bosch, failliet verklaard. Beide vlaaienwinkels zijn al geruime tijd gesloten. Die op het station in Den Bosch vanaf begin 2015 en die aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard (Houwens Vlaai Nederland) vanaf juli 2015. Eerder deze maand heeft Sleegers een andere vestiging van Houwens Vlaai, in Geldrop, geopend.

Waarom Sleegers de bv's overeind heeft gehouden terwijl de winkels al geruime tijd dicht zijn, weet curator Ralf van der Pas van Taylor Wessing in Eindhoven niet. "Dat vraag ik me ook af. Het contact met de bestuurder verloopt door zijn verblijf in het buitenland ietwat moeizaam. Maar ik begrijp dat hij zich tegen de faillissementen wil verzetten. Dan zal hij in actie moeten komen. De bal ligt bij Sleegers."

Curator Van der Pas kan niet veel meer doen dan zich in de materie verdiepen. De winkels zijn immers al gesloten, en personeelsleden zijn er kennelijk niet, redeneert hij. Het faillissement is aangevraagd door De Lease Maatschappij (DLM) uit Oosterhout. Sleegers zou een betalingsachterstand hebben voor het leasen van twee auto's.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement