Volledig scherm
Myrthe Moorrees. © Photo-Prestige

Valse start PSV Vrouwen in Heerenveen

HEERENVEEN - De voetbalsters van PSV kenden vrijdagavond een valse start in de eredivisie. De ploeg van coach Nebojsa Vuckovic verloor met 2-1 op bezoek bij angstgegner sc Heerenveen.

Het duel werd een kwartier onderbroken wegens noodweer. Vlak voor rust kwam sc Heerenveen op Sportpark Skoatterwâld op een 2-0 voorsprong via doelpunten van Simone Kets en Jassina Blom. Myrthe Moorrees deed na de pauze wat terug, maar het Eindhovense team bleef uiteindelijk met lege handen staan.

Nieuwe opzet
Met de toetreding van Achilles’29 koos de KNVB dit seizoen ook weer voor een nieuwe opzet van de eredivisie vrouwen. Er wordt anderhalve competitie afgewerkt, daarna volgen in april play-offs om de landstitel. PSV heeft dan ook de doelstelling om bij de beste vier (van acht teams) te eindigen en zo deelname aan de titelstrijd (in april en mei) veilig te stellen. Door dit nieuwe concept speelt PSV tijdens het reguliere seizoen twee keer uit in Friesland, terwijl Heerenveen maar één keer op bezoek komt in Eindhoven. Vrijdag 9 september ontvangt PSV op De Herdgang Ajax. Die ploeg komt in maart nog een keer langs, maar de Eindhovense vrouwen hoeven maar één keer in de bus naar Amsterdam te stappen.

Basisopstelling PSV: Angela Christ; Corine Peels, Kim Mourmans, Lucie Akkerman, Melissa Evers; Jeslynn Kuijpers, Myrthe Moorrees, Michelle Hendriks; Nadia Coolen, Sisca Folkertsma, Kirsten Koopmans.

Uitslagen eredivisie vrouwen: sc Heerenveen - PSV 2-1, Ajax - FC Twente 1-0, PEC Zwolle - Achilles'29 0-2, Telstar - ADO Den Haag 1-2.