Volledig scherm

Van Gansewinkel Eindhoven neemt deel van Inverko in Emmen over

EINDHOVEN – Van Gansewinkel in Eindhoven neemt de kunststof recycle activiteiten van Inverko in Emmen over. De afvalverwerker meldt dat een overeenkomst hierover maandag werd getekend.

Het beursgenoteerde Inverko heeft van de rechter uitstel van betaling gekregen, nadat voor dochter Inverko Polymers faillissement was aangevraagd.

De afdeling die Van Gansewinkel overneemt betreft ongeveer een kwart van Inverko Compounding, een andere dochter van Inverko. De rest van dit onderdeel wordt verkocht aan investeerder Sequoia, die al 50 procent van de aandelen had, en gaat verder met recyclen van huishoudelijk afval.

Van Gansewinkel brengt de overgenomen vijf tot tien werknemers, het machinepark en de huisvesting daarvan onder bij dochter Coolrec Emmen, die elektrische apparaten verwerkt tot herbruikbare grondstoffen. Tot nog toe werkte de afdeling van Inverko al veel in opdracht van Van Gansewinkel.

Inverko heeft aangekondigd zijn failliete dochter Polymers te liquideren en een derde dochter, Synaplast in Duitsland, aan zijn directeur te verkopen.