Volledig scherm

Van Gansewinkel wil fuseren met Shanks

EINDHOVEN - Van Gansewinkel wil fuseren met het Britse afvalbedrijf Shanks. Na de samenvoeging moet een nieuw Europees recycling- en grondstoffenbedrijf ontstaan.

Beide partijen hebben een voorovereenkomst getekend, die tot een fusie moet leiden. Dat heeft Van Gansewinkel donderdag bekendgemaakt. De partijen gaan nu een periode van exclusiviteit in, met de intentie de transactie af te ronden. Het is de verwachting dat de fusie nog dit jaar zou moeten worden afgerond.

Topman Marc Zwaaneveld van Van Gansewinkel: "Een samenvoeging heeft alle ingrediënten in zich om succesvol te zijn in recycling en waste management in Europa. De gezamenlijke hoeveelheid aan reststromen biedt de combinatie de mogelijkheid om een stevige positie in te nemen in de markt voor secundaire grondstoffen en levert een significante bijdrage aan de circulaire economie. Beide bedrijven zijn ook vandaag sterke partijen, met activiteiten en competenties die elkaar goed aanvullen. Bovendien ontstaat door de synergie die er mogelijk is een nog sterker bedrijfseconomisch fundament."

De mogelijke samenvoeging is onderworpen aan een aantal voorwaarden, waaronder goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.