Volledig scherm
EPA

Van Ginkel: niet forceren bij Chelsea

EINDHOVEN - PSV zit met smart te wachten op Marco van Ginkel. De club wil hem graag voor de competitiestart (volgend weekend) aan boord hebben, maar het is onduidelijk of dat lukt. Nu de laatste transfermaand nadert, wordt de achterban in Eindhoven stilaan een beetje ongeduldig.

Komt hij nou terug, of misschien toch niet? Van Ginkel-Guardado-Pröpper, dat liep vorig jaar bij PSV van links naar rechts als een trein. En Van Ginkel-Hendrix-Pröpper liep ook al prima, nadat Andrés Guardado tijdelijk uitviel.

Terugkeer
PSV maakt er al vanaf mei geen geheim van dat Van Ginkel deze zomer de topprioriteit is op de transfermarkt. Met hem erbij heeft de club de selectie in principe op orde, tenzij er nog andere spelers vertrekken. Voor de naar sc Heerenveen overgestapte Stijn Schaars schuift PSV mogelijk een jeugdspeler in.

Van Ginkel staat open voor een terugkeer naar Eindhoven en heeft dat ook aan de leiding van PSV laten weten, zo liet technisch manager Marcel Brands eerder al weten. Hij is niet mee op trainingskamp met Chelsea en bleef in Engeland achter. Het miljoenenensemble uit Londen verblijft momenteel in de Verenigde Staten.

Beslissing 
Zaakwaarnemer Karel Jansen van Van Ginkel bevestigt nog maar eens dat de middenvelder open staat voor een hereniging met de PSV’ers. Tegelijkertijd geeft hij aan dat de Gelderlander onder contract staat in Engeland en zijn werkgever niet voor het hoofd wil stoten. „Het heeft geen zin om dingen te forceren. Marco staat bij Chelsea onder contract en de nieuwe trainer (Antonio Conte, red.) heeft hem nog maar kort aan het werk kunnen zien.” Dat Van Ginkel nu niet mee is naar de Verenigde Staten betekent volgens Jansen niet dat Chelsea al afscheid van hem heeft genomen voor dit seizoen. „Er wordt de komende periode een beslissing over hem genomen en die is op dit moment nog niet gevallen. Het kan best nog even duren.”

Besluit Chelsea om Van Ginkel uit te lenen, dan is PSV opnieuw een goede kandidaat, zo ver wil Jansen wel gaan.