Volledig scherm
© RGBStock

Van kroket tot kaviaar in het Philips Stadion

EINDHOVEN - Voor een wedstrijd van PSV worden ongeveer 3.000 'zakelijke monden' gevoed in het Philips Stadion. De geraamde omzet van die maaltijden overstijgt de twee ton. Notaris Piet-Henri Schäfer zit, zoals bij elke thuiswedstrijd van PSV, in restaurant Steaks & Salads in het Philips Stadion.

Al 5 jaar schuift de Helmonder steeds met een andere gast aan bij dezelfde tweepersoonstafel, met riant uitzicht op de grasmat.

Steaks & Salads is een van de 6 horecaformules in het Philips Stadion. Op een wedstrijddag, zoals zondag voorafgaand aan het duel tegen Feyenoord, worden in het stadion ongeveer 3.000 monden van zakelijke gasten gevoed met een serieuze maaltijd. Een simpele rekensom leert dat de horeca-omzet op een wedstrijddag de 200.000 euro overstijgt.

Dinergasten
Maison van den Boer is een belangrijke speler in het stadion. De cateraar had zondag voor de wedstrijd ongeveer 800 dinergasten in het stadion. Die houden zich onder meer op in businessrooms, -club, op de bestuurs- en sponsoretage en het spelershome. En de spelers herstellen na hun inspanning bij de kleedkamer met 'krachtvoer' (rijst of pasta) van Maison van den Boer.

De 188 mensen in de bediening, 25 koks en 8 leidinggevenden 'op de vloer' van Maison van den Boer schenken ongeveer 600 flessen wijn en ruim 10.000 glazen bier en presenteren ruim 2.000 bitterballen.

Lees maandag meer in het ED, of via de e-paper