Volledig scherm
Fred Niehot en Rian van Hulten bij de kinderbox in hun flat. © René Manders/fotomeulenhof

Van 'straatliefde' naar gezinnetje: dakloos stel uit Eindhoven woont nu samen in Helmond

HELMOND - Ooit waren ze dakloos in Eindhoven, nu wonen ze samen in Helmond en verwachten over zes maanden een kindje. Rian van Hulten en Fred Niehot vormen geen alledaags stel.

Op de kale betonnen vloer van hun flat lag afgelopen december alleen een matras. Toch voelden Van Hulten (33) en Niehot (43) zich de koning te rijk. "Ik zei: wat een luxe," vertelt Niehot. "We zitten droog. Een jaar eerder lag ik buiten in de sneeuw."

Dakloos
Het is een halfjaar geleden dat Van Hulten de woning in Helmond-Oost kreeg toegewezen door Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO). Voor haar en haar vriend kwam toen een lange periode van dakloosheid ten einde. De twee vormen sinds september 2013 een stel.

Sober
De inrichting van hun flat is nog sober. Katten Flaffie, Gizmo en Knabbeltje liggen lui op een oude bank. De gordijnen hangen niet aan rails maar aan spijkers. Het belangrijkste meubelstuk staat centraal in de kamer: een box. Die is bestemd voor het jongetje of meisje dat het prille gezin naar verwachting in december verwelkomt. "Raar hoe het leven in één jaar kan lopen", zegt Niehot.

Lees het hele artikel woensdag in het ED of in de digitale krant