Volledig scherm
© Bert Jansen

Varkensboer opgepakt na vondst zeer groot drugslab Maarheeze (video)

MAARHEEZE - De voormalige eigenaar van het varkensbedrijf aan Het Laar in Maarheeze waar woensdag een zeer groot drugslab werd gevonden, is diezelfde avond opgepakt.

Tegen het ED zei hij woensdag na de vondst dat de bank sinds zijn faillissement in 2014 eigenaar is van de stallen en hij er niets van af weet.

Drugslabs van het formaat dat in de varkensstallen werd aangetroffen, ziet de politie maar een paar keer per jaar. "Op een schaal van één tot tien is dit een acht", schat de politiewoordvoerder. "Zowel qua omvang als professionaliteit."

Amfetamine
Varkens, voer en mest hadden in de stallen plaatsgemaakt voor twee uit de kluiten gewassen ketels, grote blauwe tonnen en tientallen emmers en jerrycans vol drugsgrondstoffen. Er werd amfetamine-olie - een grondstof van xtc - geproduceerd. Volgens een expert van het Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) kon in de ketels - samen 900 liter - in 24 tot 48 uur voldoende tussenproduct worden gemaakt voor twee- tot driehonderd kilo amfetamine.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Op Het Laar in Maarheeze heeft de politie woensdagmiddag een groot drugslab aangetroffen op een boerderijperceel. Donderdagochtend gaf de politie tekst en uitleg over de inval.