Volledig scherm
© Bert Jansen

Varkensboer uit Maarheeze langer vast voor vondst groot drugslab

EINDHOVEN - De varkensboer (46) uit Maarheeze in wiens varkensstallen vorige week woensdag een groot drugslab werd gevonden, blijft nog acht dagen in voorarrest.

Dat bepaalde de rechter-commissaris dinsdag.

Wegens faillissement stond het terrein met de gebouwen van de varkensboer te koop. Een makelaar die vorige week woensdag op het erf aan Het Laar in Maarheeze kwam, ontdekte het drugslab en schakelde de politie in. Die vond twee ketels en tientallen vaten en jerrycans met grondstoffen. In de voormalige varkensstallen werd amfetamine-olie gemaakt. Daarvan kan uiteindelijk xtc worden gefabriceerd. Maar die laatste stap gebeurde naar alle waarschijnlijkheid niet in de stallen in Maarheeze.

Afgevoerd
De grondstoffen zijn vernietigd en de labmaterialen zijn afgevoerd, onder meer om te onderzoeken hoe lang het lab in bedrijf is geweest.

Het is nu aan de officier van justitie om komende week te bepalen of de verdachte opnieuw wordt voorgeleid op verdenking van betrokkenheid bij het laboratorium of dat hij voor die tijd wordt vrijgelaten.

Op Het Laar in Maarheeze heeft de politie woensdagmiddag een groot drugslab aangetroffen op een boerderijperceel. Donderdagochtend gaf de politie tekst en uitleg over de inval.