Volledig scherm
Het Summa College dat omgebouwd moet worden tot lofts. Rechts de Kastanjelaan, links de Frederiklaan.

Vastgoedduo Foolen en Reijs: Investeren Eindhoven is risicovol

EINDHOVEN - Vastgoedduo Foolen en Reijs vindt het risico om te investeren in nieuwe Eindhovense projecten te groot. De huidige projecten worden afgemaakt en daarna houdt het op.

"We willen in 2018 nog het Summa College, de voormalige Philipsschool aan de Frederiklaan, transformeren. Maar daarna houdt het op. Als we nu investeren in nieuwe panden, kan het zijn dat we pas in 2021 mogen ombouwen. Dat risico is te groot", aldus Lee Foolen. De oorzaak is volgens de ondernemer de Prioriteitenlijst woningbouw 2016-2020 van de gemeente Eindhoven. Alleen de projecten die daar al op staan, kunnen in de jaren tot 2020 gebouwd worden. Voor Foolen en Reijs zijn dat de ombouw van de Groene Toren, instituut Schoevers op de Markt, kantoren aan de Paradijslaan en het TD-gebouw. Bij voormalig Philips Lighting aan de Mathildelaan verrijzen nog twee nieuwe woontorens en een appartementencomplex.

"Door die nota is het bijna onmogelijk nieuwe ontwikkelingen toe te voegen. En dat terwijl er wel veel vraag is: Philips Lighting en andere projecten lopen snel vol. Gelukkig hebben we wel nog van alles te bouwen", aldus Foolen. De prioriteitenlijst zou in 2017 en 2018 wel toe zijn aan een herijking, heeft wethouder Wilbert Seuren toegezegd. "Dat geeft weinig zekerheid, zelfs ons lukt het maar moeilijk om het Summa College er tussen te krijgen, terwijl wij toch goede contacten hebben. Dan blijft het risico te groot."