Volledig scherm

Vastgoedduo uit Eindhoven maakte janboel van hun bedrijf Straet Holding

EINDHOVEN - De voormalige Eindhovense vastgoedtycoons Harrie van de Moesdijk en Tom Moeskops maakten een janboel van hun bedrijf Straet Holding. De boekhouding deugde niet en de bedrijfsvoering was weinig zakelijk.

Dat ontluisterende beeld schetst curator Jaap van der Meer van de in juli 2014 failliet verklaarde moedermaatschappij van het eerder furore makende vastgoedduo. Mogelijk gaat de curator de schade van 15 miljoen euro van het faillissement verhalen op het tweetal. Van der Meer doet daar 'verder onderzoek naar', zo schrijft hij in zijn jongste faillissementsverslag.

De curator moest 150 dozen vol administratie laten doorspitten om zich een beeld te vormen van de toestand van het failliete bedrijf. Die bleek niet overeen te komen met de in de officiële jaarrekeningen opgenomen, veel rooskleuriger ogende gegevens.

Eindhovenaren Tom Moeskops en Harrie van de Moesdijk maakten naam met spraakmakende transacties in vastgoed. In de verschillende vennootschappen die onderdeel waren van Straet Holding zat ooit voor 1 miljard euro aan gebouwen, waaronder het toenmalige hoofdkantoor van Philips Lighting aan de Mathildelaan in Eindhoven en 15.000 woningen in onder meer Berlijn.