Volledig scherm
Het hoofdkantoor van de VDL Groep in Eindhoven. © Robin van Lonkhuijsen/ANP

VDL gaat recordjaar overtreffen

EINDHOVEN - VDL Groep gaat in 2016 het recordjaar 2015 verbeteren. De totale omzet van de Eindhovense bedrijvengroep gaat voor het eerst boven de 3 miljard euro uitkomen.

In 2015 bedroeg de omzet van VDL 2,69 miljard euro. De nettowinst zal dit jaar een lichte stijging vertonen ten opzichte van de 125 miljoen winst in 2015.

VDL Groep maakt het vooruitzicht dat er opnieuw records worden verbroken bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers, dinsdag. Tijdens de eerste 6 maanden heeft VDL Groep een gecombineerde omzet van 1.587 miljoen euro geboekt, 19 procent meer dan een jaar eerder.

Geringe stijging
Het resultaat na belasting heeft over het eerste halfjaar een geringe stijging laten zien: 61,9 miljoen euro ten opzichte van 59,9 miljoen euro (2015). De balanspositie blijft met een solvabiliteit van 60 procent onverminderd sterk. De orderportefeuille (exclusief de divisie autoassemblage) bedroeg eind juni 780 miljoen euro. Dat was een jaar geleden nog 645 miljoen euro.

Divisies autoassemblage en bussen
De groei bij VDL Groep wordt vooral verklaard door een stijging van de omzet bij de divisies autoassemblage (VDL Nedcar) en de bussen. Dat laatste bedrijfsonderdeel was tussen 2010 en 2015 nog een zorgenkindje voor directievoorzitter Wim van der Leegte die in november de voorzitterhamers overdraagt aan zijn zoon Willem.

Lees woensdag meer in het ED of via de e-paper.