Volledig scherm
© Thinkstock

VDL met Scholt in energieopslag

EINDHOVEN/VALKENSWAARD - VDL Groep en het Valkenswaardse bedrijf Scholt Energy Control gaan samenwerken op het gebied van energieopslag. De twee bedrijven gaan daar oude batterijen van bussen voor hergebruiken. Met deze batterijen wordt in een grote container een energieopslagsysteem gevormd.

Energieopslag kan strategisch worden ingezet. Zo kan op zonnige en windrijke dagen een overschot aan opgewekte energie worden opgeslagen. Die energie kan worden gebruikt op momenten dat er minder aanbod is en de stroom die van het net moet worden gehaald duurder is.

Door overschotten aan wind- en zonne-energie op te slaan, kan volgens VDL en Scholt een kostbare uitbreiding van het Nederlandse elektricititeitsnet worden voorkomen. De batterijen kunnen namelijk als reservecapaciteit dienen om de piekmomenten in de stroomvraag op te vangen.

VDL en Scholt, energieleverancier voor de zakelijke markt, hebben samen het bedrijf V-Storage opgericht. De eerste batterij van V-Storage wordt dit jaar geplaatst op het terrein van VDL ETG in Eindhoven.