Volledig scherm
VDL’ers Bas van der Leegte (links) en Hans Meuleman (rechts) flankeren Dopper-oprichter Merijn Everaarts. © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

VDL studeert op Amerikaanse fabriek voor Dopper

EINDHOVEN - VDL begint mogelijk een productievestiging in de Verenigde Staten. Eerste klant zou Dopper kunnen zijn, het Nederlandse bedrijf dat snel groeit met de verkoop van zijn 100 procent recyclebare waterfles. Dat zegt adjunct-directeur Bas van der Leegte van VDL.

Het Eindhovense concern produceert de Doppers in Nederland in zijn kunststoffenbedrijf VDL Wientjes in Emmen.

Dopper in de VS
Dopper is inmiddels ook in de VS op de markt. Als de groei daar doorzet, wil het bedrijf er volgens oprichter en directeur Merijn Everaarts lokaal produceren. Van der Leegte zegt 'serieus onderzoek' te doen naar de mogelijkheden voor een fabriek in de Verenigde Staten. "We hebben daarvoor meer verzoeken gekregen. Merijn zou een van de eerste klanten kunnen zijn."

Tot op heden heeft VDL in de VS alleen een vestiging voor verkoop en ondersteuning van klanten. Het concern tikte onlangs wel een mooie opdracht in de VS op de kop. Voor een reuzenrad in New York gaat het de 36 cabines bouwen.

Lees het volledige artikel in het ED van donderdag, of via de digitale krant.