Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

Veel ex-V&D'ers zijn alweer aan de slag, voor vijftigplussers gaat het moeizamer

EINDHOVEN - Er is leven na V&D. Van de 5.400 ontslagen medewerkers bij het failliete concern hebben er zo'n 2.000 inmiddels een nieuwe betaalde baan gevonden.

Vijftigplussers hebben het duidelijk moeilijker. Nadat in februari van dit jaar bij Vroom en Dreesmann de stekker eruit ging, meldden zich 5.400 mensen - werkzaam bij V&D of La Place - bij het UWV voor een ww-uitkering. Zeven maanden later hebben 2.000 ex-V&D'ers zich alweer uitgeschreven bij de uitkeringsinstantie nadat zij een andere, betaalde job vonden.

Voor de vijftigplussers gaat het allemaal wat moeizamer, meldt het UWV. Van deze groep van 1.200 hebben er nog maar 180 - 15 procent - een nieuwe werkplek bemachtigd.

Onzekerheid
FNV-bestuurder Bas de Lege is niet euforisch over de cijfers van UWV. "Voor die 2.000 is het misschien goed nieuws, maar voor al die mensen die nog zoekend zijn, niet. Bovendien, zo weet ik uit meerdere gesprekken met oud-werknemers, hebben nogal wat mensen een minder goed betaalde baan terug gekregen." Ook is er volgens De Lege veel onzekerheid over de duur van het arbeidscontract - vaak onbepaald - of het aantal werkuren.

Lees het hele verhaal dinsdag in het ED of in de digitale krant.