Volledig scherm
De letters zijn weg

Veemgebouw Strijp-S loopt (nog geruisloos) vol

EINDHOVEN - Op een paar verdiepingen wordt al gewerkt aan de inrichting, anderen volgen binnenkort. Tijdens de Dutch Design Week in oktober zullen voor het eerst alle etages van het Veemgebouw op Strijp-S gevuld zijn.

André Amaro's productiehuis voor festivals en partijen maakt het Veemgebouw op Strijp-S zo goed als vol. Het grote Virtual Reality Experience Center, stadslandbouw door de stichting Duurzame Kost en de tentoonstelling over 100 jaar Eindhoven van de jubilerende corporatie Sint Trudo vullen drie andere verdiepingen in het oude Philipsgebouw. De bovenste lagen acht en negen blijven beschikbaar voor evenementen, zoals de Dutch Design Week. Dit jaar zijn er weer exposities te zien van 22 tot en met 30 oktober, zelfs op de tiende verdieping, de opbouw op het dak. De nieuwe gebruikers werken momenteel al hard aan de opening van hun etages tijdens het ontwerpevenement.

Volgens Sietske Aussems van Sint Trudo is de huisbaas aangenaam verrast door de reacties die binnenkwamen op een oproep in juni, onder meer in deze krant. "We wilden het Veemgebouw teruggeven aan de stad, initiatieven de mogelijkheid geven iets leuks neer te zetten of te organiseren. Maar we realiseerden ons ook dat acht lagen evenementenruimte à 3000 vierkante meter te veel van het goede was." En dus kwamen er enkele permanente gebruikers bij.

Lees alles in het ED van zaterdag of in de digitale krant.