Volledig scherm
© Ronald Otter

Veldhoven verliest ruim twee miljoen euro op grondaankopen

VELDHOVEN - De gemeente Veldhoven wil af van een aantal percelen langs de Oeienbosdijk, waaronder het voormalige terrein van manege De Korze. In 2010 kocht de gemeente de manege aan voor ruim 1,6 miljoen euro. Nu staat het geheel te koop voor bijna zeven ton.

Ook een perceel schuin tegenover de manege moet van de hand. De gemeente vraagt er 375.000 euro voor, terwijl ze er in 2012 nog ruim een miljoen euro voor betaalde. Twee andere percelen langs de weg zijn al verkocht. Die brachten samen ruim 650.000 euro minder op dan waarvoor ze werden gekocht. In totaal komt het verlies van de gemeente uit op meer dan twee miljoen euro.

De gemeente kocht de percelen een aantal jaar geleden voor de nieuwe oprit naar de A67. Destijds was nog niet duidelijk of de oprit daar zou komen. Uiteindelijk is besloten de aansluiting op de A67 aan de zuidkant van de snelweg te leggen en niet aan de noordkant, waar de Oeienbosdijk ligt. Daarom verkoopt de gemeente de panden en de percelen weer die ze daar had aangekocht.

Lees alles over dit onderwerp in het ED van zaterdag of via onze e-paper.