Volledig scherm
Het nieuwe pand van studentenvereniging SSRE met rechts de winkel Ter Tafel.

Verbouwing pand studentenvereniging SSRE in Eindhoven is op komst

EINDHOVEN – Studentenvereniging SSRE is bijna klaar om te beginnen met de verbouwing van het nieuwe pand aan de Vestdijk in Eindhoven.

SSRE gebruikt de introductie van nieuwe studenten om alvast aandacht te vragen voor de sociëteit. Affiches en een groot spandoek wijzen nieuwkomers erop waar de SSRE-sociëteit mogelijk nog dit jaar geopend wordt: in het monumentale witte herenhuis Vestdijk 22. Of het ook gaat lukken om er dit jaar al de dagelijkse inloop te organiseren, weet Jerry Pollux nog niet. Maar het bestuurslid en commissaris huisvesting van SSRE hoopt het wel.

Binnenstad
Daarmee is de algemene studentenvereniging de laatste – na het Eindhovense Studenten Corps (Ten Hagestraat) en Demos (Keizersgracht) – die naar de binnenstad verkast. Gemeente en TU/e willen Eindhoven zo meer op de kaart zetten als studentenstad. Ze betalen ook mee aan de aankoop van de panden.

De vergunningen zijn verleend en liggen nu bij de gemeente ter inzage. De studenten wachten nog even af of er bezwaren komen. Ook wordt met de aannemer overlegd over een precieze planning. En intussen wordt ook het oude onderkomen in de Bunker aan de Kennedylaan ontruimd.

Geluidswerende maatregelen
SSRE gaat bij de verbouwing kantoren, vergaderruimtes, een grote en een kleine barruimte aanbrengen, met een uitbouw in de tuin. In totaal is er plaats voor maximaal zo'n 450 mensen. Pollux benadrukt dat dat soort grote aantallen slechts enkele keren per jaar gehaald worden, bij openbare feesten zoals de introductie. Toch wordt er ook veel aandacht besteed aan geluidswerende maatregelen. Een deel van het werk gaan de studenten zelf doen.