Volledig scherm
© Thinkstock

Verdachte oplichting in Eindhoven, Helmond en Eersel: Wil de officier mijn leven kapotmaken?

DEN BOSCH - Hij zou kozijnen installeren, kreeg aanbetalingen, maar geïnstalleerd werd er niks. Twee jaar cel, eiste de officier van justitie. De dertien gedupeerden kwamen onder meer uit Eindhoven, Helmond en Eersel. De 54-jarige verdachte, zonder vaste woon-of verblijfplaats, verklaarde woensdag bij de rechtbank in Den Bosch dat hij helemaal niet van plan was geweest klanten op te lichten.

Hij was bij klanten thuis geweest, had afspraken gemaakt, maar vervolgens was het de leverancier van de kozijnen geweest die het had laten afweten. Stelde de verdachte. Wat in zijn nadeel sprak, was dat hij in 2012 voor dezelfde feiten was veroordeeld tot vijftien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk. Ook werd hem toen bevolen in totaal 58.000 euro schadevergoeding te betalen aan gedupeerden. Omdat hij dat niet deed, zit hij nu al bijna een jaar vast.

Advocaat J. Geuze stelde dat de strafeis van officier A. Vroombout 'alle perken te buiten gaat en niet realistisch' is. Hij haalde daarbij aan dat de dertien gedupeerden deze keer in totaal voor zo'n tienduizend euro het schip zijn in gegaan, beduidend minder dan de vorige keer. De verdachte vroeg zich af of de officier 'mijn leven kapot wil maken.'