Volledig scherm
© Thinkstock

Verdachte uit Eindhoven in brute verkrachtingszaak-Kelly wordt onderzocht

DEN BOSCH - Een 30-jarige Eindhovenaar die verdacht wordt van de gijzeling en zeer brute verkrachting van de 19-jarige Kelly uit Turnhout moet verplicht worden onderzocht.

Dat moet gebeuren in het psychiatrische onderzoekscentrum Pieter Baan in Utrecht. Dat bepaalde de Bossche rechtbank dinsdag tijdens een procedurele zitting van het hoger beroep.

De verdachte had via zijn advocaat laten weten niet vrijwillig te willen meewerken aan een onderzoek door een psycholoog en een psychiater. De man is samen met een andere Eindhovenaar veroordeeld voor een zeer gewelddadige verkrachting van het meisje op de nieuwjaarsochtend van 2012. Zij plukten haar van de straat in Turnhout, duwden haar in een auto, plakten haar mond en ogen dicht en vervoerden haar naar een huis aan de Fransebaan in Eindhoven waar ze haar misbruikten.

Nadat zij haar zowel uitwendig als inwendig hadden gewassen, werd het meisje uit de auto gezet in Waalre. De dertigjarige man die nu van de rechtbank moet worden onderzocht, kreeg in 2013 acht jaar cel, de mede-verdachte negen jaar. De 30-jarige Eindhovenaar werd dinsdag overgeplaatst van de gevangenis in Hasselt naar de penitentiaire inrichting in Vught.