Volledig scherm
Rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

Verdachte van overval Luyksgestel krijgt extra cel vanwege verkrachtingszaak-Kelly in België

EINDHOVEN - De straf die een Eindhovenaar kreeg voor een brute overval in Luyksgestel komt bovenop ruim acht jaar cel die hij in België kreeg voor overvallen plus nog eens acht jaar voor de bijzonder brute verkrachting van het Belgische meisje Kelly.

Omdat in deze laatste zaak het hoger beroep nog loopt, is de man vooralsnog veroordeeld tot bijna twintig jaar cel.

Gewapende woningovervallen
De man, Clint V. (31), kwam jaren geleden al in beeld tijdens een groot onderzoek naar gewapende woningovervallen in met name de Kempen. Hij bleek ook actief in België. Zijn moeder woont in Lommel en hij reisde heen en weer tussen beide landen. Hij heeft zich daar verstopt toen hij gezocht werd door de Belgische politie.

Brute verkrachtingen
De Belgen kregen hem uiteindelijk te pakken en veroordeelden hem tot acht jaar. Maar in de tussentijd heeft hij, volgens de politie en rechtbank, op 1 januari 2012 in Hasselt met een mededader een meisje ontvoerd en naar een Eindhovense flat gebracht. Daar is ze urenlang beurtelings verkracht. Na afloop is ze onder de douche gezet, inwendig chemisch gereinigd en zijn haar nagels geknipt om mogelijke DNA-sporen te wissen.

Die sporen werden toch gevonden. De verdachte zette bovendien vanuit de Belgische cel half-bekennende berichten op Facebook. Door hem de Belgische straf in Nederland te laten uitzitten, kon het OM hem hier verder vervolgen. Hij kreeg acht jaar voor de verkrachting, maar ging in beroep.
Het OM was nog lang niet klaar met hem. Hij zit waarschijnlijk achter een hele serie overvallen en inbraken.

Lees alles in het ED van vrijdag of in de digitale krant.