Volledig scherm
Een woning in Best wordt doorzocht in verband met de mishandeling van Tommie van der Burg in 2014. © Bert Jansen

Verdachten mishandeling en dood Tommie van der Burg langer vast

EINDHOVEN - De drie mannen die afgelopen week zijn opgepakt in verschillende onderzoeken rond de vermoorde Eindhovenaar Tommie van der Burg blijven nog zeker twee weken in de cel.

Dat maakte de rechtbank Oost-Brabant zaterdag bekend. Het gaat om een 64-jarige Bestenaar en een 36-jarige man uit Oirschot die dinsdag werden opgepakt op verdenking van het zwaar mishandelen van Van der Burg en om een 36-jarige man uit Liempde die mogelijk betrokken is bij zijn latere gewelddadige dood. De verdachten zijn allemaal zowel bekenden van Van der Burg als van de politie.

Aanhoudingen
Dinsdag werden de mannen uit Best en Oirschot aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de zware mishandeling van Tommie van der Burg in april 2014, een jaar voordat hij voor het Van der Valk-hotel in Eindhoven werd doodgeschoten. De politie zocht in vijf panden in Best, Oirschot en Liempde naar sporen van de mishandeling en de moordaanslag. Er werden een aantal wapens en gestolen auto's gevonden, maar de politie moet nog onderzoeken of er een link is met een van beide incidenten. De politie kwam de mishandeling pas op het spoor tijdens het moordonderzoek. Van der Burg had nooit aangifte gedaan.

Liempde
In de woning in Liempde - waar Van der Burg mishandeld zou zijn - had dinsdag ook de 36-jarige bewoner opgepakt moeten worden. Maar de politie trof hem niet aan. De man meldde zich donderdagochtend zelf op het politiebureau in Eindhoven en werd daar aangehouden. Sinds mei zitten Patrick V. en Monique G. al vast. G. zou V. getipt hebben dat Van der Burg in aantocht was, waarna V. hem zou hebben doodgeschoten voor het hotel, zegt het Openbaar Ministerie.