Volledig scherm
X archieffoto Jean Pierre Reijnen

Verdeling miljoenen internationaal onderwijs Zuidoost-Brabant nog open

EINDHOVEN - Het is nog onduidelijk hoe de zeven miljoen euro zal worden besteed die minister Henk Kamp (economische zaken, VVD) maandag voor internationaal onderwijs aan de regio toezegde. Volgens een woordvoerster van het ministerie van economische zaken is dat 'onderwerp van gesprek met de gemeente Eindhoven'. 

"Het geld is zeker niet al verdeeld", zegt ze. Naar verwachting zal een deel van de bijdrage terechtkomen bij de internationale school, die elk jaar met gemiddeld honderd leerlingen groeit. De school (basis- en voortgezet onderwijs) werkt aan een uitbreiding van het gebouw tot 1100 leerlingen, maar denkt ook al na over een volgende stap naar 1500 kinderen.

Het geld zou goed uitkomen voor die laatste fase. De miljoenen zijn niet alleen voor de internationale school bestemd. Zo opperde de woordvoerster van Kamp maandag dat er wellicht ook een deel terechtkomt bij Engelstalig mbo-onderwijs. Het Summa College in Eindhoven bereidt momenteel twee Engelstalige opleidingen voor, meldt een zegsman van het roc. "We hopen in schooljaar 2017/2018 onder meer de opleidingen business (accountmanagers in het bedrijfsleven) en engineering (o.m. werktuigbouwkunde) aan te kunnen bieden", zegt hij.

Het worden opleidingen die voldoen aan internationale standaarden. Ze zouden onder meer bestemd zijn voor kinderen van expats en vluchtelingen.

Lees vrijdag het hele artikel in het ED of via de digitale krant.