Volledig scherm
Het graf van Sirac, Ceylin en Liya Arslan © Facebook/Meral Arslan

Verdriet na diefstal knuffelbeertje bij graf drie overleden kinderen in Eindhoven

EINDHOVEN - Bij het graf van Sirac, Ceylin en Liya Arslan op begraafplaats De Roostenhof in Eindhoven stond een glazen kistje. Vanuit dat kistje waakte een knuffelbeertje over de drie kindjes. Tot donderdag.

Toen vader Resul het graf bezocht, bleek het kistje te zijn weggenomen.

Beertje terugvinden
Resul en zijn vrouw Meral zijn ontdaan en willen hun verhaal kwijt. Ze plaatsten onder meer een bericht op Facebook, met het verzoek om het te delen. Misschien krijgen ze het beertje dan op een of andere manier terug. Maar ze hopen vooral ook dat de aandacht mensen wakker schudt, zodat anderen zoiets niet hoeven mee te maken. "Mensen beseffen echt niet hoeveel pijn ze veroorzaken", aldus de 29-jarige Meral.

Hard verleden
De Veghelse kreeg al het nodige voor haar kiezen. Tweemaal was ze in verwachting van een tweeling. De eerste keer kwamen de kindjes, zoontje Sirac en dochtertje Ceylin, veel te vroeg. Ze overleden vrijwel direct na de geboorte. Dat was in 2012. Een jaar later ging het opnieuw niet zoals het zou moeten. De piepkleine Lina haalde het wonderwel, haar zusje Liya niet. Toen zij na twaalf dagen stierf, lag er een knuffelbeertje naast haar. Dat beertje zou bij haar blijven.

Niet zomaar een beertje
Vrijdag wordt Lina drie jaar. En Liya eigenlijk dus ook. Samen met papa en mama gaat Lina naar het graf van haar broertje en zusjes. "We zetten nieuwe bloemen neer en laten ballonnen op", zegt moeder Meral. Haar Facebook-bericht bereikte donderdagavond in korte tijd honderden mensen en de reacties waren hartverwarmend. Wat zou het mooi zijn als Liya's beertje er morgen ook weer bij is. Meral: "Voor anderen is het gewoon een beertje, maar niet voor ons."