Volledig scherm

Verdwalen tijdens Glow in doolhof van 11.000 blauwe bierkratten

EINDHOVEN - Bezoekers van Glow kunnen dit jaar het spoor volledig bijster raken als zij rondlopen in een van de side projects van het Eindhovens lichtfestival: een labyrint van blauwe bierkratten.

Dit doolhof van 11.000 gestapelde kratten was eigenlijk bedoeld als opening van het lustrumjaar van studentenvereniging Simon Stevin en zou een plekje krijgen voor het gebouw van de faculteit werktuigbouwkunde, Gemini. Het 'Oneindelicke Labyrint' zou een middagje blijven staan, ter meerdere eer en glorie van de zestig jaar jonge studentenvereniging.

Maar omdat de plek al geclaimd was voor een object van Glow, ging díe vlieger niet op. De organisatie besloot daarom het bouwwerk te 'adopteren' en het als side project een nóg betere plek te geven: pál voor het Auditorium.

Student Jeroen Jansen, die samen met zijn kompaan Tim Jansen het doolhof bedacht, is enthousiast. "Het was eigenlijk bedoeld voor één middag, maar nu blijft het een hele week staan."

Niet verlicht
Het doolhof, waarvoor een bekende regionale brouwer de 11.000 benodigde bouwstenen levert, is niet verlicht en daarom ook geen onderdeel van de Glow route. Wel staan er op de TU-campus diverse andere lichtobjecten.

Licht zal er wel schijnen ín het blauwebakkenbouwwerk: bezoekers van Glow mogen er doorheen lopen, met een zaklampje in de hand. Het doolhof wordt ruim 35 bij 46 meter groot. De muren worden negen kratjes hoog; dik twee meter.

Volledig scherm
Jeroen Jansen (links) en Tim Jansen.
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement