Volledig scherm
Het nieuwe busstation dat de komende maanden wordt gebouwd op de Montgomerylaan, ter hoogte van de T-kruising met de Winston Churchilllaan.

Verkeershinder op Montgomerylaan Eindhoven door werkzaamheden aan busbaan

EINDHOVEN - Het verkeer op en rond de Veldmaarschalk Montgomerylaan in Eindhoven moet ook de komende maanden rekening houden met de nodige hinder vanwege werkzaamheden aan de tweede HOV-lijn. Al geruime tijd wordt er gewerkt op het noordelijke deel, ter hoogte van de T-kruising met de Winston Churchilllaan, maar nu gaat ook het meest zuidelijke deel, tussen de rondweg en de Fellenoord, tijdelijk op slot.

Op 18 juni wordt de weg weer opengesteld voor het verkeer. De afsluiting geldt alleen in zuidelijke richting, naar het centrum. In noordelijke richting blijft één rijstrook beschikbaar. Stadsbussen kunnen wel gewoon over de Montgomerylaan blijven rijden.

Vestdijktunnel
Ook in de Vestdijktunnel en op de Fellenoord is tijdens de werkzaamheden aan de busbaan in noordelijke richting slechts één rijstrook beschikbaar. Verder wordt ook de Pastoor Petersstraat afgesloten bij de aansluiting op de Montgomerylaan. De Pastoor Petersstraat blijft bereikbaar vanaf de Gildelaan en de ventweg Montgomerylaan en vanaf de Boschdijk.

Maandag vindt tevens de officiële start plaats van de bouw van het nieuwe busstation op de Montgomerylaan, bij Winkelcentrum Woensel.