Volledig scherm
Vorderingen aan het station © Jurriaan Balke

Vertraging voor werk station Eindhoven

EINDHOVEN – Vertraging bij ProRail en NS, da's geen nieuws. Maar wel als het de verbouwing van het station in Eindhoven betreft. De nieuwe passage is een maand later open, eind juli.

Maar de oude tunnelbuis kan pas eind oktober reizigers ontvangen. De restauratie van de monumentale zuidhal begint pas in december en duurt waarschijnlijk een jaar. In december 2017 is dan waarschijnlijk pas het openingsfeest.

Tunnel
Dat laten ProRail en NS weten in reactie op vragen van deze krant. Volgens projectmanager Anton Kamp van ProRail moet er veel extra werk verzet worden aan de monumentale oude tunnel. "We zijn er gaandeweg, al slopend achtergekomen dat het veel meer handwerk is dan gedacht. En elk detail moet je bespreken met de monumentencommissie."

Volgens Kamp blijft de bouw wel ruim binnen het budget van 68 miljoen euro.

Vertraging
Aanvankelijk zou de oplevering op 1 juli zijn, precies de dag dat het spoor en het station in Eindhoven 150 jaar oud zijn. Kamp vindt een maand vertraging op 3,5 jaar werk wel meevallen. "En dat jubileum zouden we toch niet vieren. Dan kunnen we in Nederland bezig blijven."

Vanaf eind juli worden in een paar maanden tijd ook de meeste winkels in gebruik genomen.