Volledig scherm
© stock.xchng

Verwarde man probeert 3-jarig meisje te ontvoeren in Eindhoven

EINDHOVEN - Een 51-jarige man uit Polen heeft maandagmiddag rond 15.00 uur geprobeerd een 3-jarig meisje te ontvoeren. De man is aangehouden.

Een vrouw liep met haar twee zussen en kleinkinderen (3 en 1,5 jaar) in het park aan de Jacob van Maerlantlaan toen de kinderen werden aangesproken door een zwerverachtig type. De oma vertrouwde de zaak niet en liep snel verder. De man bleef hen volgen. Tijdens het spelen in een speeltuin kwam de man plots op de kinderen afgerend en greep het meisje vast. Hij wilde met haar wegrennen. Een van de zussen kon dat voorkomen.

De drie vrouwen zijn met de kinderen naar het Van Maerlantlyceum gevlucht en werden daar opgevangen. Leerkrachten deden de deur op slot zodat de man niet binnen kon. De politie werd gebeld en conciërges konden de man aanhouden en overdragen. De man heeft ook leerlingen van de school, voor het hek, agressief benaderd. 

De Pool heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij zit vast voor verder onderzoek.   Volgens een woordvoerder zijn de vrouwen en de kinderen enorm geschrokken van de man. "Het was een heel agressieve man. In paniek zijn de vrouwen met de kindjes de school binnengerend. Heel graag komen wij in contact met mensen die het hebben zien gebeuren."   Volgens de politiewoordvoerder is het vooralsnog volstrekt onduidelijk wat de man bezielde. Er was volgens hem geen alcohol in het spel.