Volledig scherm
© Thinkstock

Vijf harddrugdealers uit Eindhoven blijven in voorarrest

DEN BOSCH - Vijf mannen verdacht van dealen in harddrugs in en rond Eindhoven, blijven ondanks verzoeken tot vrijlating, gewoon in voorarrest, zo besloot de rechtbank.

De verdachten Huseyin A, Faouzi B., Sherwin W., Fatih K. en Taizan A. zijn tussen de 20 en 25 en komen allen uit Eindhoven.

Junks
Na tips kwamen ze een voor een bovendrijven in een onderzoek. Telefoontaps en observaties brachten het hele gezelschap in beeld. De advocaten vonden het een slap en rommelig dossier, iedereen was maar mondjesmaat bezig, en dat hun verslaafde klanten hen aanwezen zou weinig zeggen: "Allemaal junks" woof Jan-Hein Kuijpers weg. Daar had de politie rekening mee gehouden: ze had ook zelf poeders gekocht.

Vrij
Alle vijf wilden ze vrij uit voorarrest: meer straf dan de drie maanden die ze nu binnenzaten viel niet te verwachten volgens de pleiters. Officier Willem Bos dacht er heel anders over: hij had het over intensieve, professioneel ingerichte handel. De mannen werkten via twee klanten telefoons die ze aan elkaar doorgaven, maar altijd opnamen met 'Simon' of 'Lucas'.

Handel
Toen de eerste twee in maart werden opgepakt, gingen de drie anderen vrolijk door met de handel tot ook zij een maand later in de boeien gingen.