Volledig scherm
Een vijftigtal mooie oldtimers

Vijftig oude Citroëns maken tussenstop op Stadhuisplein in Eindhoven

EINDHOVEN - Op het Stadhuisplein in Eindhoven zijn maandag een vijftigtal oude Citroëns van het veelverkochte type Traction Avant gearriveerd voor een tussenstop in een vele honderden kilometers lange rondrit.

De Citroëns, daterend van de bouwjaren 1935 tot en met 1956, zijn eigendom van de Franse oldtimerclub La Traction Universelle en blijven tot een uurtje of vier staan, aldus president Jean-Louis Poussard. De oude Citroëns zijn ruim een week geleden vertrokken vanuit Lens.

Via Brugge, Antwerpen, Breda, Utrecht, Amsterdam, de Afsluitdijk en Leeuwarden ging het naar Arnhem, waar afgelopen weekend een groot Citroën-evenement plaatsvond, met 3600 auto's. De volgende halte is Maastricht. Daarna volgen onder meer nog Spa, Houffalize en Luxemburg. Zaterdag arriveren de auto's weer op de thuisbasis.

Poussard is lovend over de techniek van de tientallen jaren oude oldtimers. "De motoren zijn heel sterk. Ik heb de mijne al 38 jaar, het was in mijn studententijd mijn eerste auto." De cabriolet van Poussard is met zijn 81 jaar tevens de oudste in de karavaan.

Volledig scherm
De auto van de president van de club, Jean-Louis Poussard
Volledig scherm
De oldtimers, waarvan de meeste Citroën