Volledig scherm

Vijftigste Vredesweek Eindhoven heeft als thema 'Vrede Verbindt'

EINDHOVEN - In de derde week van september wordt voor de 50e keer de Vredesweek gehouden. In Eindhoven worden binnen het thema 'Vrede verbindt' diverse activiteiten georganiseerd.

Zo vindt op 16 september de jaarlijkse herdenking plaats van verdwenen en vermoorde oppositieleden en journalisten in Wit-Rusland. De herdenking is om 16.00 uur op de hoek Paradijslaan / Zwembadweg. De organisatie is in handen van Vierbomen.nl.

Bijeenkomst
'De toekomst van de Nederlandse vredesbeweging' staat zaterdag 17 september centraal tijdens een bijeenkomst in de tuin van Omslag op de Hoogstraat 301a. Ook wordt herdacht dat op 22 juli 1995 de Eindhovense vredesactivist Kees Koning overleed. Er wordt gediscussieerd en herdacht, maar ook zijn er hapjes en drankjes, informatie en films. De bijeenkomst is georganiseerd door Omslag, het Vredesburo en Emmaus. Aanvang 14.00 uur.

Vredesbezinning
Diezelfde dag, vanaf 20.00 uur, is er in De Kapel aan de Kanaalstraat 6 een vredesbezinning. Vertegenwoordigers van acht levensbeschouwingen gaan met elkaar in gesprek over 'hoe respect voor verscheidenheid tot meer vrede kan leiden'. De organisatie is in handen van het Platform voor Levensbeschouwing en Vrede.

Het Vredesburo heeft voor 23 september een 'openbare wereldbrunch' op de agenda staan. Op het bordes voor de Catharinakerk kan iedereen tussen 12.00 en 14.00 uur aanschuiven. Er worden exotische hapjes geserveerd, maar ook boterhammen met pindakaas. Bezoekers kunnen met elkaar in gesprek. De focus ligt op Syrië. Ook gemeenteraadsleden zijn hierbij aanwezig. De brunch is mede georganiseerd door de werkgroep 'Eindhoven steunt Kobane'.