Volledig scherm

Vluchtelingen tonen cultuur tijdens 'New Neighbours Meeting Refugees' in Eindhoven

EINDHOVEN - Mensen uit de omgeving kunnen tijdens het evenement New Neighbours Meeting Refugees op zaterdag 27 augustus kennismaken met vluchtingen die onder meer verblijven in asielzoekerscentrum Eindhoven.

Bezoekers van het Temporary Art Centre (TAC) op Vonderweg 1 kunnen deze dag meer te weten komen over de vele culturen die de vluchtelingen met zich meebrengen. Er zijn gedichten en muziek en mensen kunnen proeven van gerechten die zijn gemaakt door voormalige koks uit Syrië die nu in Nederland woonachtig zijn. Een van hen had zelf ruim twaalf jaar een restaurant, tot het moment dat het gebombardeerd werd. Graag zet hij hier zijn werk voort.

Diverse vluchtelingen spelen tussen 13.00 en 22.00 uur live muziek in de tuin van TAC. Er is een optreden van Orchestre Partout, ook wel bekend als De Band Zonder Verblijfsvergunning. Deze muzikanten komen uit landen als Eritrea, Syrië, Afghanistan en Turkije en hebben elkaar in Nederland leren kennen. Zij brengen een mix van klanken uit het Midden Oosten en Afrika. Het programma is te bekijken op de website van Vluchtelingenwerk en de Facebookpagina van het evenement.

Ook bestaat de mogelijkheid de documentaire Article 13 te bekijken en is er een expositie Syria Our House van de Syrische kunstenaar Moussa Ramou.