Volledig scherm
Het voltallige Philharmonie Zuidnederland © Simon van Boxtel

Vrienden Philharmonie Zuidnederland willen meer aandacht voor Zeeland

EINDHOVEN - "Het is een trouwe club liefhebbers die geen kans zal laten liggen om duidelijk te maken hoe belangrijk de symfonische muziekcultuur is in onze samenleving." 

Paul Voncken is sinds juni van dit jaar voorzitter van de stichting Vrienden van Philharmonie Zuidnederland en zegt de komende tijd meer aandacht te willen schenken aan educatie en aan de provincie Zeeland, want daar komt het gezelschap nog niet zo vaak.

 "Onze Vrienden – in het algemeen vijftigplussers uit alle lagen van de samenleving – zijn ook de mensen voor wie we het doen en die weer doorvertellen hoe mooi een concert was, hoe goed een solist, of hoe gezellig de nazit. Bovendien dragen ze bij aan bijzondere projecten, zoals het Robeco-concert in het Concertgebouw in Amsterdam, aan het honorarium van een dure solist als pianist Hannes Minnaar en aan het openingsconcert onder leiding van de nieuwe dirigent Dmitri Liss."

Drie jaar geleden fuseerden Het Brabants Orkest (HBO) en Het Limburgs Symfonie Orkest (LSO), zo ook de vriendenkringen. "Net zoals bij de orkesten was er een cultuurverschil", vertelt Voncken.

Lees donderdag het gehele interview in het ED of via de digitale krant.