Volledig scherm
De bouw van landhuis De Wielewaal in 1933. © Archiefbeeld

Vroegere landgoed van Frits Philips De Wielewaal in de openbare verkoop (video)

EINDHOVEN - Landgoed De Wielewaal in Eindhoven staat voor het eerst sinds 1912 openbaar te koop. Vraagprijs voor het voormalige verblijf van Frits Philips: vele miljoenen.

De 142 hectare grond met een park en bos en het 42 kamers grote wooncomplex zijn sinds maandag in de verkoop. De lancering van de verkoop vond maandagavond rond 21.00 uur plaats, op internet. Er is een complete site aangemaakt om het 'object uit het absolute topsegment' te verkopen: landgoeddewielewaal.com. Daar kunnen liefhebbers net als op Funda hun hart ophalen aan tientallen foto's van interieur en landgoed.

'Bekende naam'
"We dachten wel dat dit wat stof zou doen opwaaien. Voor heel Eindhoven, maar ook in heel Nederland, is Philips toch een bekende naam en het landgoed ook." Verkopend makelaar Henk Honders is in zijn nopjes met de opdracht van eigenaar Marc Brouwers, die ze kennen uit Oisterwijk waar hij zijn bedrijf heeft. Verder is Honders & Alting gespecialiseerd in duurdere landgoederen en woningen.

Lees dinsdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

Volledig scherm
Frits Philips op 90-jarige leeftijd voor de achterzijde van landhuis De Wielewaal. © Archieffoto Kees Martens/fotomeulenhof
Volledig scherm
Landgoed de Wielewaal © landgoeddewielewaal.com
Volledig scherm
© youtube.com/Honders/Alting Makelaars
Landgoed de Wielewaal te Eindhoven / The Philips Estate Oirschotsedijk 3 te Eindhoven, the Netherlands. De Wielewaal country estate, where the late Frits Philips lived from 1934 to 2005, is a completely fenced-off estate, which is accessible exclusively by the owner and his guests. It is a peaceful, protected and safe spot to live in; and not too far away is the bustling and vibrant scene provided by Eindhoven – the throbbing heart of global technical development. The richness of De Wielewaal, with its giant trees, rhododendrons, ponds, abundant flora and fauna, is a unique private property and has retained its special nature during the past century.