Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

VV Nieuw-Woensel blijft bij standpunt: geen verhuizing

EINDHOVEN - De problemen bij de Eindhovense amateurvoetbaclubs Wodan en Unitas moeten opgelost zonder Nieuw-Woensel.

Deze voetbalclub zit op Sportpark 't Bokt aan de Anconalaan. "En daar blijven we ook gewoon zitten", aldus voorzitter Leo Kantelberg van Nieuw-Woensel. Dat was dan ook de boodschap die de Eindhovense wethouder Jannie Visscher (SP) te horen heeft gekregen tijdens nieuw overleg tussen Nieuw-Woensel en de gemeente. "Wij zitten prima, hier op 't Bokt", licht Kantelberg het standpunt van zijn club toe. "Voor ons als bestuur hoeft er niets te veranderen. En onze leden zijn het daar helemaal mee eens."

Het gemeentebestuur ging ervan uit dat Nieuw-Woensel zou verhuizen naar sportpark Eindhoven-Noord, en daar zou fuseren met het financieel in zwaar weer verkerende Wodan. Die club zou dan een lening van 7 ton van de gemeente Eindhoven krijgen, nodig om het hoofd boven water te kunnen houden.

Fusie
De leden van Nieuw-Woensel voelden echter niets voor een fusie. Ze willen het financiële probleem van Wodan namelijk niet oplossen. "En wel verhuizen maar niet fuseren zien we ook niet zitten, dat is een soort inwonen bij Wodan waar we ook niets mee opschieten".

Het gevolg daarvan is dat het ook op 't Bokt gevestigde Unitas niet kan uitbreiden, terwijl deze club wel te kampen heeft met een flinke wachtlijst.

Het gesprek tussen wethouder Visscher en Nieuw-Woensel maakte deel uit van een poging om de gestrande gesprekken met Wodan en Unitas vlot te trekken. Visscher ging daar mee aan de slag nadat wethouder Bianca van Kaathoven enkele weken geleden ontslag nam. Ze vond dat ze te weinig draagvlak had in de Eindhovense politiek.