VVD'er Ferry van den Broek stapt op in Eindhoven, raadslid persoonlijk failliet verklaard

EINDHOVEN - Het Eindhovense VVD-raadslid Ferry van den Broek stapt op. In nauw overleg met de VVD-fractie in de gemeenteraad heeft hij maandagavond besloten per direct zijn gemeenteraadszetel op te geven. 

Volledig scherm
Ferry van den Broek.

Schulden

De 27-jarige VVD'er is door de rechtbank persoonlijk failliet verklaard nadat schuldeisers zijn faillissement hadden aangevraagd.

Volgens ondernemer Van den Broek gaat het om 'een schuldenlast uit het verleden'. "Heel vervelend en pijnlijk. Ik had eerder en adequater moeten ingrijpen. Dat heb ik nagelaten. Duidelijk is in ieder geval dat ik dit er als gemeenteraadslid niet bij kan hebben. Ik wil focussen op het oplossen van deze problemen. Daarom neem ik nu ontslag als raadslid."

'Verdrietige zaak'

De VVD-fractie betreurt wat er gebeurt, zegt fractievoorzitter Hans Rozendaal. "Enerzijds omdat het een persoonlijk drama is voor de heer Van den Broek. Maar anderzijds is het voor alle betrokkenen hoogst vervelend. Dit is voor de schuldeisers die achterblijven met openstaande vorderingen een verdrietige zaak", aldus de fractievoorzitter.

Talent

De jonge Eindhovense VVD'er Van den Broek wordt in de politiek gezien als een aanstormend talent. In 2012 werd hij door de Eindhovense gemeenteraad uitgeroepen tot talent van het jaar.

Bij aanvang van de huidige raadsperiode koos de VVD-fractie hem tot voorzitter. In november van het afgelopen jaar legde hij die taak neer omdat hij zich meer wilde gaan richten op zijn maatschappelijke carrière.