Volledig scherm
Jeanny van den Berg

VVD hekelt directeur van Wij Eindhoven

EINDHOVEN - De VVD-fractie in de Eindhovense gemeenteraad heeft de gang van zaken bij de benoeming van directeur Jeanny van den Berg bij Wij Eindhoven aan de kaak gesteld.

De VVD vindt het niet kunnen dat de directeur bij haar vorige werkgever - Bijzonder Jeugdwerk Brabant – een ontslagvergoeding van 75.000 euro heeft gekregen. "Dat bedrag was bedoeld om mee op zoek te gaan naar nieuw werk", aldus raadslid Marcel Punte. "Maar in de praktijk heeft ze geen dag thuis gezeten, en is ze meteen bij Wij Eindhoven aan de slag gegaan.

Voorbeeldfunctie
De mensen bij welzijnsinstelling Wij Eindhoven hebben juist een voorbeeldfunctie, betoogt Punte. "Dat geld had gebruikt moeten worden waar het voor was. En nergens anders voor."

Argusogen
Ook het Eindhovense college van B en W heeft deze gang van zaken met argusogen gevolgd, erkent wethouder Renate Richters (GroenLinks). "Wij hebben onze zorg hierover uitgesproken richting directie en raad van toezicht", aldus Richters. "Maar als college en als gemeenteraad gaan wij hier verder niet over."