Volledig scherm
Met paraplu's werd het dak van de ballenbak weer hersteld. © Petra Vogel

Weer even het kind uithangen op eerste springkussenfestival Eindhoven (video)

EINDHOVEN - Het eerste springkussenfestival in het Philips de Jong-park in Eindhoven is zaterdag druk bezocht. Veel volwassenen maakten gebruik van de mogelijkheid om nog eens terug te keren naar hun kindertijd en ongegeneerd rond te springen op springkussen of in de ballenbak te duiken.

Dat laatste werd de ballenbak overigens fataal. Om nog onbekende reden begaf de bak het en rolden de ballen over een deel van het terrein. De spring- en speelpret zorgde hier en daar ook bij de bezoekers voor wat pijntjes. Op wat kneuzingen na waren er volgens de medische dienst op het terrein niet meer blessures dan wat ze van tevoren verwacht hadden. 

Toch werden er door de bezoekers ook kanttekeningen geplaatst bij deze eerste editie. Zo was er een miscommunicatie over de waterpistolen op het terrein. Sommige mensen hadden die van huis al meegenomen, maar moesten ze vervolgens bij de ingang inleveren. Op het terrein konden andere pistooltjes gehaald worden. Ook de lange wachttijden voor het terrein werd als verbeterpuntje aangestipt.

Volledig scherm
De ballenbak kon het enthousiasme van de vele bezoekers niet aan © Petra Vogel
Volledig scherm
© Petra Vogel
Volwassenen konden zich weer even jong voelen op de springkussens en andere speeltoestellen op het Springkussenfestival in Eindhoven