Volledig scherm
© Thinkstock

Weer hagel en windstoten in regio, vliegtuigen blijven even aan de grond op Eindhoven Airport

EINDHOVEN - Het KNMI heeft code geel afgegeven voor zondagmiddag. De waarschuwing geldt voor Noord-Brabant, Limburg, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. De waarschuwing geldt vooralsnog tot 20.00 uur 's avonds. De vliegtuigen op Eindhoven Airport mochten zondagmiddag iets voor 14.00 uur niet opstijgen in verband met onweer. Dat meldde iemand op Twitter. Toen het tegen 14.30 uur weer opklaarde, konden de vliegtuigen weer vertrekken. Zeven vluchten liepen vertraging op.

Extreem
Het zuiden van het land had eerder deze week al te maken met extreem weer. In de brede lijn Helmond-Venray-Venlo is voor vele miljoenen euro's schade aangericht door hagelbuien waarbij hagelstenen vielen ter grootte van tennisballen. Ook boeren en tuinders in het gebied meldden een enorme hagelschade, vooral in Someren, Asten en Deurne waar veel glastuinbouw zit. Kassen zijn grotendeels verwoest en de producten in de kassen zijn niet meer te verkopen.

In de nacht van woensdag op donderdag ontstond in de Randstad ook al schade van zeker 20 miljoen euro door overvloedige regenval.

Foto's
Heeft u foto's van het onweer? Upload ze dan in ons lezersfoto album.