Wellicht nachtbussen tussen Eindhoven en Helmond

DEN BOSCH - Er komen mogelijk nachtbussen tussen Eindhoven en Helmond die tot vier uur in de ochtend rijden. Maar het idee voor een nachttrein tot twee uur 's morgens is definitief van de baan. Dat is de uitkomst van een debat in Provinciale Staten van Brabant, vrijdag.

Volledig scherm

Daar vroeg PvdA-fractievoorzitter Stijn Smeulders uit Helmond gedeputeerde Christophe van der Maat (VVD, Mobiliteit) naar de mogelijkheden van nachtelijk openbaar vervoer tussen Eindhoven en Helmond.

Volgens Van der Maat is een nachttrein in de drie jaar die een concessie loopt niet rendabel te krijgen, maar een nachtbus wel.

Hermes en Arriva

Hij gaat snel in gesprek met busbedrijven Hermes en Arriva. Hermes verzorgt het busvervoer in Zuidoost-Brabant, Arriva laat in de provincie al nachtbussen rijden, onder meer tussen Den Bosch, Tilburg en Eindhoven.

Van der Maat gaat bij de twee maatschappijen na wie de nachtdienst hier wil verzorgen.

De Eindhovense wethouder Janny Visscher (SP, Verkeer en vervoer) zei eerder in het ED dat Arriva als proef al nachtbussen liet rijden tussen Eindhoven en Helmond, maar dat blijkt een misverstand.

De laatste lijnbus naar Helmond vertrekt om 23.36 uur en arriveert om 00.13 uur. De laatste trein van Eindhoven naar Helmond vertrekt om 00.32 uur en arriveert om 00.42 uur.