Volledig scherm

Werk aan de weg in Eindhoven en Nuenen is oorzaak van files in en rond Eindhoven

Eindhoven - Het werk aan de Montgomerylaan in Eindhoven en aan de Europalaan in Nuenen. Dát is er de oorzaak van dat er momenteel zoveel files staan in centrum van Eindhoven, op de Kennedylaan, op de rondweg en aan de oostkant van de stad. Die files staan er niet omdat de hoeveelheid auto's in de ochtend- en avondspits zou zijn toegenomen.

De Eindhovense verkeerswethouder Jannie Visscher (SP) is daar heel zeker van. Want de gemeentelijke verkeerstellingen wijzen uit dat er niet meer verkeer door de stad rijdt dan een tijdje geleden. Volgens de VVD, Leefbaar Eindhoven en de LPF in de Eindhovense gemeenteraad zijn de dagelijkse files te wijten aan het uitblijven van nieuwe wegen ten noordoosten van de stad, de zogenoemde voltooiing van de Ruit rond Eindhoven.

Onbereikbaar
"Eindhoven wordt onbereikbaar, met name voor mensen die in de stad komen om te werken en te winkelen", zegt VVD'er Tom Meylink. "De stad wordt geplaagd door het ene na het andere verkeersinfarct", foetert Eddy de Beaumont van Leefbaar Eindhoven.

Busbanen
Visscher stelt dat het straks allemaal beter wordt, als het werk aan de nieuwe busbanen door Eindhoven klaar is en als er – volgens afspraak – samen met de gemeenten in de regio gewerkt wordt aan het beter bereikbaar maken van de regio. Daarin is vooral sprake van 'slimme oplossingen' om de doorstroming te verbeteren.