Volledig scherm
De geluidsmuur bij het Klokgebouw die volgezet wordt met graffity de komende weken. Foto Vincent Huibers

Werk aan supergraffiti Strijp-S is begonnen (video)

EINDHOVEN - Graffiti-artiesten zijn begonnen met hun megaklus op de enorme graffitimuur van 8 bij 140 meter op Strijp-S. Langs het spoor bij het Klokgebouw worden 7 portretten van muzikanten met een link met Eindhoven vereeuwigd.

Het project maakt gebruik van een nieuw geluidsscherm bij het Klokgebouw. Het is een initiatief van het Klokgebouw, jongerencentrum Dynamo en Park Strijp Beheer (gemeente Eindhoven en VolkerWessels). Deondergrond is vorige week al opgezet: grote kleurrijke vlakken vormen de basis voor de kunstwerken.

De artiesten zijn zijn: Sven Sanders, Pim Bens, Studio Giftig, Vincent Huibers (alle vier Eindhoven), Robin Nas (Breda) en de Spanjaard Belin. Zij zullen zo'n 2 tot 3 weken werk hebben aan portretten van Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock), Lemmy Kilmister (Motörhead), Sharon Kovacs, Maxi Jazz (Faithless), Die Antwoord, Fresku en MIA. De koppen worden verbonden door graffiti – werk van vooral Sanders, Bens en Huibers – met als thema The Sound of Strijp-S. Ook die woorden komen er op te staan.

Volledig scherm
Sven Sanders en Pim Bens (achtergrond) aan het werk bij het Klokgebouw.
Volledig scherm
De basis voor de 7 portretten van muzikanten is al opgezet door Sven Sanders (links), Vincent Huibers (rechts) en Pim Bens (achtergrond). Vanaf woensdag worst er aan de grote portretten van muzikanten gewerkt.
Volledig scherm
Een van de 7 artiesten uit Eindhoven of met betekenis voor Eindhoven die vereeuwigd worden is Maxi Jazz van Faithless © Vincent Huibers
Graffiti-artiesten zijn begonnen met hun megaklus op de enorme graffitimuur van 8 bij 140 meter op Strijp-S. Langs het spoor bij het Klokgebouw worden 7 portretten van muzikanten met een link met Eindhoven vereeuwigd.